Nyhet

Norskt regn

Det blev lite spridda skurar både från Norge och himlen. Det norska ATS färdplansystemet klappade ihop redan igår med följd att många flygare inte kom iväg över kölen. Vissa kom fram idag, gissningsvis gav vissa upp och ställde in resan.

De som kom fram fick i alla fall njuta av bra väder med en och annan skur. Själva “DAP-dagen” tappade några inslag pga tekniska problem hos de som skulle flyga uppvisning. De som helt och hållet levererade vad man utlovat :) var förstås BFK med Trike och segelflyg och Anders Olsson med sin suuuuuveräna uppvisning med Zlinen.

Nåväl Circus Holländer körde med de delar man kunde få i luften med YAK-52 och bla vår egen Sus som visade hur man kan flyga med AN-2. Även Wingwalking i regnskur visades upp.

Vidare såg vi glidskärmsflygning med motor på ryggen, vi noterade att det kräver ett visst tålamod att komma iväg med vindbyar och regnskurar som ställer till det.

En Hercules kom också förbi och gjorde en tryckare och en kort landning med start strax därpå, alltid kul att se stora kärror på låg höjd!

Publiktillströmningen var kanske inte den vi hoppats på men det kan ju bli bättre nästa år.