Nyhet

Samsung bakom nästa generation flygplatsteknologi

Samsung har gjort sig ett namn som en av de största aktörerna inom mobiltelefoner, surfplattor och tv-apparater. Frågar du gemene man är det där deras expertis ligger idag, men bakom kulisserna pågår febril aktivitet när Samsung tar fram det senaste inom tekniska lösningar på flygplatser, berättar Boy Genius Report. Samsungs kunskaper inom ett brett tekniskt spektrum ger dem goda möjligheter att utveckla en så gott som heltäckande teknisk lösning för en flygplats, något som stod klart när de visade några av koncepten under julis början. 

En flygplats utrustad med Samsungs system skulle kantas av stora skärmar, vissa från golv till tak, som visar både reklam och information. Samsungs touchskärmar återfinns i flygplatsens affärer för information om varor och recensioner av dessa. Vid check in-diskarna blir biljetterna digitala och istället för att ständigt legitimera sig kan resenärers ansikten kännas igen digitalt genom en smal kamera placerad vid passager där det vanligtvis skulle finnas en passkontroll. QR-koder integreras och blir ett naturligt redskap för att navigera på flygplatsen. 

ZDNet skriver att Samsung satsar på att ta sig in på affärsmarknaden och har som mål att den delen av verksamheten ska uppnå 25 % av företagets totala omsättning 2020. Den nya flygplatstekniken är en del i denna utveckling som även innefattar verktyg för börsmarknaden och styrelserum på företag världen över. Svenska Miltronic har redan gjort resan. Många flygplatser är utrustade med deras innovation och är idag en ledande aktör när det gäller kabelinnovation. Läs mer på deras hemsida: http://miltronicsweden.lappgroup.com/