Nyhet

Svenska Ezy i samarbete med Afghanistans första privata flygbolag

Det svenska it-företaget Ezy fortsätter att erbjuda sina tjänster i allt fler och mer exotiska platser i världen. I höstas gick de ut med att de hade tecknat avtal med Nature Air som har sin bas i Costa Rica, Centralamerika. Nu är det ett bolag i helt ny världsdel som kommer ta del av deras e-handelsplattform.

Flygbolaget heter Kam Air, och är det första privatägda flygbolaget i Afghanistan. Bolaget grundades 2003 och har sedan dess vuxit till att trafikera elva inhemska destinationer. De planerar även att utöka sin verksamhet till internationella destinationer i Asien, Europa och Nordamerika.

För att lyckas med detta har de tecknat avtal med Ezy för att kunna använda sig av plattformen ezyFlight. Det ska underlätta såväl privata kunder som företagskunder att boka flyg och välja tillägg och extra produkter och tjänster, t.ex. extrabagage, val av plats, extra försäkring, hotellbokning och hyrbilar med mera.

- Avtalet stärker vår position i denna del av världen och öppnar på så sätt upp för flera nya samarbeten och affärer framöver, säger Fredrik Klarqvist, VD på ezy, i ett pressmeddelande.

Bilden är hämtad från ett pressmeddelande som skickades ut av Ezy.